Utmattningen Academy by Victoria Särvegård

Utmattningen Academy


En digital medlemssida och ett community inom stresshantering för dig som är stressad, utmattad eller håller på att återhämta dig från en utmattning.

En digital oas för dig som är stressad & utmattad

Är du stressad, utmattad eller håller på att återhämta dig från en utmattning?

Utmattningen Academy är en digital medlemssida inom stresshantering och ett community som består utav ett härligt gäng prestationsinriktade kvinnor - som har ett stort hjärta och ger mycket av sig själv till andra men ibland glömmer bort sig själv längst vägen. Utmattningen Academy vill vara ett stöd på din (utmattnings)resa och vill hjälpa dig att hitta ett hållbart sätt att leva på - där självkärlek, medvetenhet och återhämtning har en naturlig plats i ditt liv. 
Gå med idag!

Ett stöd på din (utmattnings)resa

Vem är jag när jag inte presterar? Hur hittar jag tillbaka till glädjen? Är det normalt att känna såhär? Kommer det någonsin att bli bättre? Varför är jag så trött hela tiden?

När man drabbas av en utmattning uppstår det en mängd olika frågor och funderingar som kan göra att man känner sig väldigt ensam i sin situation. Jag vet hur tufft det är att inte få hjälp, inte bli lyssnad på eller hålla alla tankar och funderingar inom sig för att man inte vill belasta någon annan eller verka svag inför sin omgivning. "Det är väl ingen idé att försöka förklara när de ändå inte kommer förstå vad jag går igenom?"

Det är precis därför Utmattningen Academy finns här för dig. Jag vill att du ser Utmattningen Academy som en vän - en kompis som finns här för dig och som håller dig i handen när det stormar. Här fokuserar vi på att stärka det som fungerar och få in mer av det som får dig att må bra. Med det sagt bortser vi inte från det som är jobbigt och tufft (det här är inget peppigt nu kör vi eller tänk positivt forum), men du vill inte heller fastna i ett negativt mönster där du ältar och blir bitter, eller hur? Vi fokuserar mer på det vi kan påverka och försöker släppa taget om det andra.

Din investering: 399kr/månad

Tänk på denna kostnad som en investering i dig själv och ditt mående. Du är värd att må bra! Förutom att du investerar i dig själv och din hälsa får du:

 • Nytt tema och innehåll varje månad - alltid med förhoppningen att bidra med kunskap, skapa igenkänning, öka medvetenheten om dig själv eller inspirera dig på något sätt. Allt material tar du del av när det passar dig och utifrån hur dina förutsättningar ser ut. 
 • Support och obegränsat med stöd från mig i Facebookgruppen under vardagar.
 • Möjligheten att vara med och påverka innehållet i portalen - medlemssidan är ju framtagen för dig! 🙌
 • Bli en del av ett privat community som består av likasinnade kvinnor som går igenom samma sak som du. Det är verkligen befriande och skönt att ha någon som förstår. I Facebookgruppen finns det plats för både lätta och djupa samtal. Tillsammans är vi starka! 
 • Återhämtnings - och avslappningsövningar (i textformat och/eller ljudfil) som du kan göra när det passar dig.
 • Verktyg, övningar och reflektionsfrågor som hjälper dig att bli medveten (om dig själv och din stress) och lyssna inåt. 
 • Ta del av gästinlägg och gästintervjuer med syfte att inspirera, utbilda, ingjuta hopp och lyfta fram olika erfarenheter inom stress och utmattning.
 • Ingen bindningstid. Du kan alltså gå ur när du vill!

Välkommen!
 • Stress & stresshantering 
 • Känslor 
 • Utmattningssyndrom
 • Återhämtning
 • Prestation 

Några ord från vårt community - följare, bloggläsare och tidigare kursdeltagare

"Jag har redan lärt mig saker. Aldrig förstått mitt beteende efter utbrändheten men nu när du har förklarat kan jag acceptera mig själv och sluta se ner på mig själv."
Elina
”Hej Victoria! Jag tänker alltid på att du har så kloka texter som är enkla att ta till sig och känna igen sig i. Jag tycker verkligen om ditt flöde och ditt budskap! Du gör ett superbra och viktigt jobb! Ville bara säga det.”
Åsa
”Tack snälla för ditt engagemang och varmhjärtat du har, jag ska följa min resa och jobba på att få det bästa av mig själv tillbaka och av dig får jag inspiration och styrka av. Du är mångas själ som talar. TACK för dig <3” 
"Utan dig hade jag aldrig haft kunskapen om hur eller vad jag behöver göra för att fungera i vardagen <3"
Hannah
”Måste bara säga att jag uppskattar din sida så mycket. Det får mig att inte känna mig ensam. Du är verkligen bra på att sätta ord på tankar. Tack <3”

Negolli
Älskar verkligen att läsa dina blogginlägg. De är mer utförliga och djupa än det snabba instagramflödet. Det märks verkligen att du lägger ner din själ i dem och att det är lagt ner tanke och insikter bakom. Det är så aktuella/tidsenliga texter, skrivet på så koncist, originellt och bearbetat och välformulerat sätt. Jag uppskattar dina texter! Tack!!"
Andreana
”Det är tack vare fina du, som jag har fått förståelse och acceptans kring min utmattning. Många inlägg som du skriver sätter orden i min mun på exakta känslor och upplevelser. Tack för att du finns och för allt du gör <3"
Hannah
”Jag vill bara säga TACK för att du skriver av dig till oss alla här ute med denna vidrig sjukdomen. De mörkaste dagarna brukar jag läsa dina inlägg. Inläggen hjälper mig mer än psykologsamtalen. Att känna att där finns någon därute som verkligen FÖRSTÅR vad jag går igenom ger mig styrka att ta mig framåt. Fortsätt att sprida dina kloka ord."
Maria
Gå med i Utmattningen Academy

Månadens tema

Under juni månad har vi fokus på temat stress. Vi snackar bl.a om: vad om händer i kroppen vid stress, hur du blir medveten om dina stressignaler, stressbeteenden och hur du kan göra för att lyssna inåt (för att identifiera vad du behöver just nu för att må bra).
Bli medlem idag!

Är Utmattningen Academy något för mig?

Det är för dig:

- Som är utmattad och håller på att återhämta dig ifrån utmattningssyndrom.

- Som är stressad och känner att ditt liv balanseras på en skör tråd.

- Som är nyfiken och öppen att lära dig nya saker och vill prova verktyg för att hitta en hållbar väg framåt. 

- Som längtar efter att bli sedd och vara en del av ett intimt, förstående och varmt community.

- Som vill ta del av innehållet när det passar dig och din energinivå. Du använder medlemssidan på det sättet som matchar dina behov och förutsättningar.

Det är inte för dig:

- Som förväntar dig snabba resultat och "quick-fixes". 

- Som inte är öppen för att utforska och testa nya verktyg och vägar. 

- Som inte vill ta ansvar eller inte tror på att du kan påverka ditt liv. 

Hej där, Victoria särvegård här!


Victoria Särvegård heter jag och driver företaget utmattningen.se och är skapare av Utmattningen Academy - en medlemssida och ett community för stressade och utmattade kvinnor. Oavsett om du lider av stressrelaterad ohälsa, har drabbats av utmattningssyndrom eller håller på att återhämta dig från en utmattning - har du landat på rätt ställe. 

Jag hjälper stressade och utmattade kvinnor att leva ett hållbart liv (som är anpassat utifrån dina nya förutsättningar), men framförallt ett mänskligare liv. Där det är okej att känna det som du känner, göra fel, ta pauser, prioritera dig själv och våga be om hjälp. 

Jag är utbildad diplomerad stress- och avspänningspedagog och har också egen erfarenhet av utmattningssyndrom samt är en fd. prestationsjunkie (som tidigare levt för att prestera). 

Välkommen hit. Jag ser fram emot att lära känna dig och få stötta dig på din resa. Hoppas att du kommer trivas här med oss :) 

Kram
Victoria

 
Gå med i Utmattningen Academy

Frågor & svar

Vad är Utmattningen Academy?

Utmattningen Academy består av två ben. En låst medlemssida där jag varje månad publicerar nytt material. Alltid med förhoppningen att bidra med kunskap, skapa igenkänning, stötta eller inspirera dig på något sätt. Den andra delen utgörs av en sluten Facebookgrupp (som enbart är till för Utmattningen Academys medlemmar). Här kommunicerar och stöttar vi varandra  🙌

Hur blir jag medlem?

Det är enkelt!
Steg 1: Klicka på knappen prenumerera högst upp på sidan eller på de gröna knapparna, så kommer du vidare till betalningen.
Steg 2:
Skapa en användarprofil (ange din e-post och ett lösenord som du loggar in med på medlemssidan) och betala med ditt kort.
Steg 3:
Nu är du igång och har tillgång till Utmattningen Academy :) 

Vad kostar Utmattningen Academy?

Ett medlemskap i Utmattningen Academy kostar 399 kr (inkl. moms) i månaden.  

Hur betalar jag?

Du betalar smidigt och säkert med ditt betalkort. Inga dolda avgifter tillkommer. Din betalning dras automatiskt från ditt kort samma dag i månaden som du gjort köpet. Alla betalningar är krypterade via Stripe (som är ett av världens största och säkraste betalningsföretag).

Hur fungerar det med kvitto?

När du har betalat får du ett kvitto skickat till din mejl. Hittar du inte kvittot? Kontrollera först om kvittot har hamnat i skräpposten eller någon annan mejlkorg, annars är du välkommen att kontakta mig på victoria@utmattningen.se.

Vad är det för bindningstid?

Ingen bindningstid, dvs. du kan gå ur när du vill! Om du vill avsluta ditt medlemskap så gör du det innan din nästa månadsbetalning. Detta gör du under fliken: kontoinställningar som finns inne på medlemssidan.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Absolut! Stresshantering är en godkänd friskvårdsaktivitet hos Skatteverket. När du köper ett månatlig abonnemang hos Utmattningen Academy får du ett kvitto som du kan använda som underlag. Dock behöver du alltid kolla med din arbetsgivare för vad som gäller för just dig. Vill du läsa mer om vilka aktiviteter som godkända kan du göra det här på Skatteverkets hemsida.

Om jag väljer att avsluta mitt medlemskap pga. att jag inte är nöjd, får jag pengarna tillbaka?

Jag erbjuder ingen återbetalning om du ångrar ditt köp. Det beror på att du får tillgång till allt material direkt samt att det är mycket jobb, tid och planering bakom innehållet som finns på medlemssidan.

Funkar det att vara med i Utmattningen Academy utan Facebook?

Absolut! Däremot kanske du missar om andra medlemmar ställer frågor och lite av gemenskapen, men samtidigt följer jag alltid upp och sammanställer vad som kommuniceras till alla medlemmar via mejl. All information som du behöver finns på medlemssidan och där finns också möjlighet att kommentera och ställa frågor. Du behöver inte oroa dig för att du missar någon viktig information.

Hur får jag tillgång till Facebookgruppen?

Efter att du har blivit medlem går du med i vår privat Facebookgrupp: Utmattningen Academy Community (som enbart är till för dig som är medlem). Så fort jag har godkänt din förfrågan får du tillgång till Facebookgruppen 😊 Mer information om Facebookgruppen hittar du inne på medlemssidan. Du bestämmer själv hur mycket/lite du vill interagera med de andra medlemmarna i Facebookgruppen. 

Hur får jag tillgång till materialet som finns på medlemssidan?

Varje månad fokuserar vi på ett nytt tema och jag publicerar allt material (+ verktyg och övningar) för månaden inne på medlemssidan så att du kan gå igenom allting i lugn och ro och när du vill. Du får tillgång till allt material efter att du har blivit medlem och loggat in på medlemssidan.

Jag har fler frågor om Utmattningen Academy som inte har blivit besvarade här?

Då är du varmt välkommen att antingen mejla dina frågor och funderingar till mig på victoria@utmattningen.se eller så kan du skicka ett chattmeddelande till mig via den gröna pratbubblan som finns till höger här på sidan, så hjälper jag dig.