Webbkurs: Så gör du slut med prestationsstressen by Victoria Särvegård
Inskrivningen är stängd

Webbkurs: Så gör du slut med prestationsstressen

Den här kursen är för dig som är duktig på att pressa dig själv och har höga prestationskrav på dig själv, men som längtar efter att leva ett liv med mindre stress och mer glädje.
Inskrivningen är stängd

Anmälan till kursen är stängd!

Webbkursen säljs inte längre seperat utan är numera integrerad i min medlemssida Utmattningen Academy.

Ta mig till Utmattningen Academy

Är det dags att göra slut? Med din prestationsstress, såklart!

Har du någon gång tänkt att relationen som du har till din prestation, är som att befinna sig i en dålig relation?

Du vet pressen du har på dig själv att ständigt leverera? Den äter upp dig inifrån och ut samt slukar all din energi. Och sakta tar ditt prestationsbeteende död på glädjen i ditt liv. Ditt prestationsfokus berövar dig på nuet och tar av din närvaro. Istället för att du är närvarande i det du gör så tänker du på morgondagens agenda. När prestationsstressen får allt större utrymme i ditt liv upptar den all din tankeverksamhet och påverkar din självkänsla. 

Som tidigare prestationsberoende vet jag att det kan vara en trygghet att klamra sig fast vid sin prestation, för att det blir en trygghet. För prestationen kan du ju lita på, eller hur? Drivkraften att prestera har sannolikt hjälpt dig att nå dina resultatmål, att bocka av dina att-göra-listor eller gjort att du har kommit in på den där utbildningen som du så länge drömt om.

Att prestera kan kännas härligt. Det får dig att vara på tå, känna dig energisk och alert. För att det ger dig en skön känsla i kroppen. Men majoriteten av gånger känns det tungt, kravfyllt och jobbigt. Som en börda att bära. För att ditt prestationsbehov påverkar dig både fysiskt och psykiskt. Stressen sätter sig i kroppen i form av huvudvärk och spänningar. Andningen blir kort och ytlig. Du får lite lätt ångest inför varje mejl, arbetsuppgift eller träningspass som du behöver bocka av. För det gäller ju att leverera.

Varje liten grej blir ett stort prestationsprojekt. Dukningen till middagsbjudningen ska dekoreras med väl utvalda servetter, enhetligt färgtema, ljus i olika former och nyplockade blommor för att fylla bordets vaser. Du blir stressad av att du ”måste” hålla fint hemma. Du blir stressad av alla obesvarade mejl i inkorgen. Och när du får ett mejl från din chef eller en kund är det viktigt att det blir perfekt skrivet, genomtänkt, och att inget lämnas åt slumpen. Det gäller egentligen inte bara mejlet, utan allt i livet. Du ser varje prestation som en möjlighet att visa vad du går för för att du vill överträffa omgivningens förväntningar och ständigt leverera ett toppklassigt resultat.

Tillslut känns varje prestation som att det är på liv eller död. Men vet du vad? Livet behöver inte vara en ständig jakt på nya prestationer. Du kan få en sund relation till din prestation. För att du är inte din prestation! Det är därför du är här. För jag vet hur tungt det är att ständigt jaga och aldrig känna sig nöjd. För jag vet vad det kostar och det är precis därför som jag har skapat den här webbkursen. För dig.

Det här får du i utbildningen:

Modul 1

För att du ska kunna reducera din stress och må bra behöver du först bli medveten om hur just du fungerar. För att det ger dig förutsättningarna att göra den förändring som du vill och behöver. 

Det första steget i utbildning handlar om att du ska få en förståelse för vad som händer i din kropp vid stress så att du kan ta makten över din stress. Genom att lära känna din stress, vilka stressignaler och stressbeteenden som du har, så hjälper det dig att dra i handbromsen innan stressen går för långt. Det ger dig också information om vad du behöver så att du vet vad du kan göra för att må bra. Att bli medveten och lära känna din stress är avgörande för att du ska tackla och vara mottaglig för modul två på bästa sätt.

Modul 2:

Identifierar du dig med din prestation? Känner du att ditt värde är baserat på vad du gör? Att du inte är värd och vila förrän du har gjort något ”nyttigt”?

Det andra steget i utbildningen handlar om att lära känna din prestationsdrivkraft på djupet. Du kommer att få en förståelse för hur en prestationsbaserad självkänsla kan skapa inre stress så att du kan sänka dina prestationskrav på dig själv. Jag kommer också att presentera vilka kraftfulla frågor som du kan ställa till dig själv för att utforska drivkraften bakom ditt prestationsbeteende för att du ska förstå varför du pressar dig själv så hårt. Vi kommer också att prata om vilka förhållningssätt som du behöver ha för att möta dig själv, ditt kontrollbehov och få in mer glädje i ditt liv (och våga släppa taget om prestationen). Vidare kommer vi också att steg-för-steg gå igenom hur du kan hantera och bryta dig loss från två prestationsfällor som är vanliga att hamna i, när du baserar ditt värde utifrån vad du presterar, så att du kan bryta ditt prestationsbeteende.  

Modul 3:

Känner du att livet känns som ett enda stort måste? Det är slut på det nu. 

När vi går in i den sista modulen kommer vi att prata om tankens kraft då mycket av vår inre stress är kopplad till hur vi tänker. Du kommer få en förståelse för hur dina tankar kan skapa inre stress så att du vet hur du kan förhålla dig till dem på ett sätt som får dig att må bra. Jag kommer också att ge dig strategierna som du behöver för att ta makten över dina prestationstankar och skapa ett inre lugn så att du slipper känna dig överväldigad av alla ”måsten” och ”borden”. 

Du får dessutom:

Tillgång till en privat Facebookgrupp
När du deltar i onlinekursen får du även tillgång till en privat Facebookgrupp så att du ställa frågor till mig och kan prata med andra kursdeltagare som går genom samma sak som du.

I slutet av programmet kommer du att ha:

  • Ökad självkännedom om dig själv och din stress så att du vet vad som triggar din stress och hur du fungerar i stressfyllda situationer.
  • En god förståelse för hur stressen påverkar dig så att du vet hur du kan bromsa i tid och ge dig själv det som du behöver för att må bra. 
  • Lärt känna dig själv på ett djupare plan eftersom att du förstår hur dina tankar och beteende samspelar med varandra och påverkar dig i vardagen. 
  • Ökad kunskap om varför det är viktigt för dig att prestera så att du vet vad du behöver göra för att bryta ditt prestationsbeteende och sänka kraven på dig själv. 
  • Fått strategierna och de praktiska verktygen som du behöver för att göra slut med din prestationsstress, så att du kan leva ett liv med mindre stress och mer glädje!
  • En starkare och mer grundad relation till dig själv så att du kan våga ta pauser och inte konstant behöver prestera för att duga. 

MEN...

Förutom att stresshanteringsprogrammet kommer att ge dig allt ovan, så kommer du också att känna att livet inte enbart behöver vara en kamp och en jakt på prestationer. När du lär känna din stress och får de verktyg som du behöver för att hantera den, kan du äntligen leva ett liv där du respekterar och accepterar dig själv för den du är. För att du förtjänar att må bra. 

Häng med mig online!

Där jag delar med mig av stresshanteringsverktyg, inspiration, tips och stärkande budskap inom stress, prestation, utmattnings- och återhämtningsområdet.

Vanliga frågor

Hur köper jag kursen?

Webbkursen säljs inte längre som en fristående kurs utan är numera integrerad i min medlemsportal Utmattningen Academy. Vill du läsa mer om hur du blir medlem där? Klicka här!

Hur är webbkursen upplagd?

Utbildningen gör du på egen hand (självständigt) och är upplagd utifrån tre moduler (områden) så att du på ett enkelt och metodiskt sätt kan gå dig igenom utbildningen. Respektive modul innehåller alltifrån 2-5 stycken videos med tillhörande ljud och övningar så att det både passar dig som gillar att ta in information visuellt eller via ljud. Övningarna är handplockade utifrån varje område och dessa gör du mellan lektionerna, i din egen takt, så att det passar dina förutsättningar.  

Hur länge har jag tillgång till kursen?

Så fort du köper kursen har du tillgång till utbildningen så länge den existerar. Hur bra? Det innebär att du kan gå tillbaka och lyssna på dina favoritvideos om och om igen samt göra övningarna hur mycket du vill så att du kan implementera dessa i ditt liv.

Får jag tillgång till hela kursen direkt?

Ja, så fort du har köpt kursen får du tillgång till hela webbkursen och kan köra igång. Du bestämmer själv när du vill påbörja kursen. Oavsett om det är idag, om två veckor eller en månad. 

Hur får jag tillgång till Facebook-gruppen?

Efter att du har köpt kursen går du med i den slutna Facebookgruppen: Så gör du slut med prestationsstressen. Gruppen är enbart till för deltagarna som går kursen. När du ansöker om att gå med behöver du först svara på två frågor så att jag vet att du går kursen. Så fort jag har godkänt ditt medlemskap får du tillgång till Facebookgruppen 😊

Hur betalar jag?

Du betalar smidigt och säkert med ditt betalkort. Inga dolda avgifter tillkommer. 

Eftersom det är första gången kursen lanseras får du utbildningen för det förmånliga priset 1 297 kr.

Får jag pengarna tillbaka om jag inte är nöjd?

Jag erbjuder ingen återbetalning om du ångrar ditt köp på grund av att det är mycket jobb, tid och planering bakom innehållet i webbkursen. Samt att du får tillgång till allt material direkt. 

Jag har fler frågor om kursen som inte har blivit besvarade här?

Är du osäker på om kursen passar dig? Eller vill du ha mer information om innehållet? Eller har du någon annan fråga? Mejla över dina funderingar till victoria@utmattningen.se så ska jag göra mitt bästa för att hjälpa dig. 

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag till webbkursen?

Ja, stresshantering är en godkänd friskvårdsaktivitet hos Skatteverket. Vill du läsa mer om vilka aktiviteter som godkända kan du göra det här

Det enda du behöver göra är att köpa kursen och spara kvittona/underlaget som du sedan skickar in till din arbetsgivare.